Η Vertitech Ανακοινώνει τη Στρατηγική Επένδυση από την Odyssey Jeremie Partners
22 Φεβρουαρίου, 2016
Ανθρωποειδές ρομπότ LINA | Ερευνώ-Δημιουργώ – Καινοτομώ Β Κύκλος
26 Μαΐου, 2023

Blockchain (Edublock) | Ερευνώ-Δημιουργώ – Καινοτομώ Β Κύκλος

Στα πλαίσια του έργου Edublock, η εταιρία θα αναπτύξει ένα ανοικτό σύστημα καταχώρησης πιστοποιήσεων, αναλυτικών βαθμολογιών καθώς και πτυχίων. Το σύστημα διασφάλισης και καταχώρησης των παραπάνω εγγράφων και πληροφοριών θα βασίζεται στη τεχνολογία Blockchain και θα είναι μια δωρεάν διαθέσιμη πλατφόρμα για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα ή φορέα που παρέχει πιστοποιήσεις. Ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί μια ηλεκτρονική θυρίδα εγγράφων (κάτι παρόμοιο με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι για τα κρυπτονομίσματα). Η ηλεκτρονική θυρίδα θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε τελικό χρήστη, που έχει αποθηκευμένα έγγραφα στη πλατφόρμα, να τα στέλνει ηλεκτρονικά σε τρίτους δίνοντας περιορισμένη χρονικά πρόσβαση σε συγκεκριμένα έγγραφα. Η αποστολή των εγγράφων θα γίνεται μέσω μιας cloud υπηρεσίας έναντι μικρής αμοιβής. Η αμοιβή κατά επιλογή του αποστολέα θα πληρώνεται είτε από τον αποστολέα είτε από το παραλήπτη (στα πρότυπα των τραπεζικών χρεώσεων για εμβάσματα).
Η συνολική λύση θα βασίζεται στη τεχνολογία blockchain και θα αναπτυχθεί στο σύννεφο (Cloud). Η ηλεκτρονική θυρίδα θα είναι μια ψηφιακή Mobile & Web App, που θα είναι διαθέσιμη επί πληρωμή στα Apple & Android stores.
Οι στόχοι του έργου είναι:
(1) H δημιουργία μιας Blockchain πλατφόρμας που θα είναι δημόσια (Public) αλλά ελεγχόμενη (permissioned), ανοικτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα.
(2) Η δημιουργία μια εμπορικής cloud εφαρμογής που θα χτίζει πάνω στην ανοικτή δημόσια πλατφόρμα και θα δίνει ένα set από εργαλεία, όπως APIs, Mobile & Web apps που θα επιτρέπουν εύκολα σε οποιοδήποτε ωφελούμενο τη διαχείριση και αποστολή των προσωπικών εγγράφων με μικρή χρέωση ανά transaction (ανά αποστολή ή λήψη εγγράφου).

Μετάβαση στο περιεχόμενο